Kleurrijke familieshow Blow Up naar Australië

Nieuws aug 31, 2022

Te zien op Channel 7 en streamingdienst 7plus

EndemolShine Nederland – een label van Banijay Benelux – heeft haar kleurrijke familieshow Blow Up verkocht aan Australië. De competitieshow, waarin de beste ballonkunstenaars, decorateurs en twisters van het land tegen elkaar strijden om van gewone (biologisch afbreekbare) ballonnen buitengewone kunstwerken te maken, zal in 2023 op Channel 7 en streamingplatform 7plus te zien zijn. De presentatie is in handen van acteur Stephen Curry en komiek Becky Lucas, samen met ballonnenkunstenaar Chris Adamo en een reeks bekende gastjuryleden. In Nederland heeft EndemolShine Nederland het format met succes ontwikkeld en geproduceerd voor familiezender RTL 4 waar het gepresenteerd werd door Chantal Janzen en Martijn Krabbé.

Rob van der Vleugel, Managing Director EndemolShine Nederland: “Met Blow Up mikten wij met name op gezinnen met jonge kinderen, die wij wilden meenemen in een nieuwe schitterende wereld vol verwondering, plezier en gigantische ballonsculpturen. Dat wij die doelgroep hebben weten te bereiken met hele mooie scores voor RTL 4, die ver boven het zendergemiddelde uitkwamen en opvallend hoog scoorde binnen de jongere doelgroep, maakt ons uiteraard trots. En dat het programma na het succes in Nederland nu naar Australië reist, een toonaangevend land dat de laatste jaren fungeert als poort naar de rest van de wereld, is de ultieme kroon op ons werk. We verwachten dan ook snel te kunnen melden dat er nog meer landen volgen.”

Over EndemolShine Nederland

EndemolShine Nederland is de contentproducent van topamusement en primetime entertainment. Het bedrijf ontwikkelt, creëert en distribueert videocontent voor elk platform samen met en in opdracht van zenders, omroepen, streamers, distributeurs, adverteerders en maatschappelijke organisaties. Het is het creatieve bedrijf achter succesvolle (internationale) programma’s als Big Brother, Deal or No Deal, LEGO Masters, Blow Up, Chantals Pyjama Party, Race om de Ringen All You Need Is Love, Domino Challenge en Miljoenenjacht. Via deze programma’s entertaint het bedrijf miljoenen kijkers over de hele wereld met spannende, grappige, verrassende emotionele en hartverwarmende verhalen, zowel vanuit de studio als op locatie. EndemolShine Nederland is een label van Banijay Benelux – een collectief van creatieve mediamakers en onderdeel van ’s werelds grootste internationale contentcreatie- en distributiegroep Banijay.